© Rootsville.eu

Doug MacLeod
Live in Europe

review: Freddie
©Rootsville 2016

Naast de talrijke albums die deze storyteller al op zijn conto heeft staan bracht ‘Black and Tan Records’ ook nog eens in eigen beheer een serie uit van  studio albums van deze Doug MacLeod tussen 2002 en 2008. De missing link was in deze verzameling misschien wel deze ‘Live In Europe’. Op deze ‘live’ compilatie staat werk een concert uit 2006. In eerste instantie werd er van dit concert een DVD uitgegeven maar omdat deze niet meer voorradig is vonden ze het bij Black and Tan Records een goed idee om dit album uit te brengen. Dit vonden we als fan van deze Doug MacLeod natuurlijk ook zeker wanneer het hier 11 tracks betreft die eerder nog niet op CD zijn verschenen. Voer dus voor zijn talrijke fans.

Met een lange carrière als singer-songwriter, 19 studio albums, verschillende live CD’s en enkele DVD’s is zijn werk door vele groten in de ‘blues business’ gecoverd zoals de 2 Albert’s (King en Collins). Zijn indrukwekkende kennis op de bottleneck en zijn meesterlijke fingerpicking deden hem ook al aan de zijde belanden bij namen als Big Mama Thornton en  Lowell Fulson en dan vraag je jezelf af wat drijft die man nog….Simpel zijn teksten en muziek zijn een weerspiegeling van zijn rondreizen en ervaringen en zolang hij blijft toeren, zolang zal Doug MacLeod ons blijven plezieren met steengoede teksten en muziek meesterlijk gebracht op zijn resonator.

Met deze 11 nummers vinden we een ‘live recording’ die ons dichter bij deze meester storyteller brengen want wanneer je een optreden bijwoont van Doug MacLeod sta je niet enkel versteld van zijn performance maar is luisteren naar zijn prachtige en humoristische verhalen altijd weer een gegeven dat een lach op je gezicht tevoorschijn tovert.

Nummers als 'Walking While I Breed', Big City Woman' en 'Turkey Leg Woman', kortom alle 11 tracks brengen een zo gesmaakt optreden gewoon binnen in je living room alsof je beklijvend zit te luisteren naar deze Doug MacLeod. Een vet applaus voor Black and Tan!


Tracks:

1. Walking While I Bleed
2. Bad Magic
3. Long Time Road
4. The New Panama Limited
5. Home Cookin
6. I Want You
7. Big City Woman
8. Ain't The Blues Evil
9. Cold Rain
10. Turkey Leg Woman
11. The Masters Plan


more info:

year: 2016

artist: Doug MacLeod

label: Black & Tan Records